Aurinkosuojaus Kaihdinmaailma

Aurinkosuojaus – hyödynnä aurinkoenergiaa

Aurinko säteilee maahan jatkuvasti energiaa yli 10 000 kertaisen määrän verrattuna tuottamaamme ja kuluttamaamme energiaan. Aurinkoenergian hyödyntäminen on yksi suurista haasteista. Noin puolet aurinkosäteilyn energiasta on näkyvän valon alueella ja siirtyy ikkunoiden kautta rakennuksiin. Säteilyn törmättyä sisätilan pintoihin energia muuttuu lämmöksi, johtuu rakenteisiin ja lämmittää tilaa.

Lämpösäteilyksi muuttunut aurinkoenergia ei kykene poistumaan säteilyn muuttuneen aalonpituuden takia yhtä tehokkaasti kuin se tuli sisään. Nykyaikaiset energiatehokkaat ikkunat ja muut rakenteet edesauttavat lämmön sisällä pysymistä. Ulkopuolinen aurinkosuojaus on aina ensisijaisesti hyödynnettävä passiivinen keino ennen energiaa kuluttavien ratkaisujen rakentamista ja käyttöä.

Olemme Aurinkosuojaus ry:n jäsen. Lue lisää aurinkosuojauksesta www.aurinkosuojaus.fi.

Energiatehokas rakentaminen ja asuminen on hyvin ajankohtaista.

Matalaenergiatalot ovat arkea. Tutkimusten mukaan vuosittainen lämpökuorma on lähes yhtä suuri sekä Roomassa että Helsingissä. Ikkunoiden kautta tapahtuvan kahdensuuntaisen lämmönvaihdon merkitys energiataloudelle ja ympäristön kuormitukselle kannattaa huomioida, koska rakennusmääräyksemme velvoittavat käyttämään ensisijaisesti passiivisia energiasäätelymenetelmiä.

Paljon lämpökuormaa tuottavissa kohteissa, kuten toimistorakennuksissa miellyttävän sisälämpötilan saavuttamiseksi riittää monesti pelkkä hyvin toteutettu aurinkosuojaus. Ikkunapinta-alojen pienentäminen tai valon pääsyn pysyvä rajoittaminen eivät ole sopivia ratkaisuja. Miellyttävä sisäilma ja avara ympäristö luovat viihtyisän rakennuksen.

Tällä hetkellä sähkön kova hinta puhuttaa paljon ja sen seurauksena on myös paljon puhetta energian säästämisestä. Yksi asia, jolla voimme vaikuttaa merkittävästi energiatehokkuuteemme vähentämällä lämmitys- ja jäähdytyiskuluissa, ovat kaihtimet sekä aurinkosuojaus tuotteet ylipäätään. Lue lisää Tamarin blogista miten kaihtimilla voit säästää energiakuluissa.

Ulkopuolinen aurinkosuojaus

Ulkopuoliset aurinkosuojat varjostavat erittäin tehokkaasti ja pysäyttävät lämpösäteilyn rakennuksen ulkopuolelle. Tämän vuoksi ne säästävät energiaa ja viilentävät sisätiloja suojausratkaisuista tehokkaimmin.

Ulkopuolisia aurinkosuojia ovat terassimarkiisit, ikkunamarkiisit, pergolamarkiisit, aurinkopurjeet, screenkaihtimet ja julkisivusälekaihtimet.

Sisäpuolinen aurinkosuojaus

Sisäpuolinen aurinkosuoja on parhaimmillaan, kun halutaan vaikuttaa sisävalaistuksen laatuun ja häikäisyn estoon kaikissa sääolosuhteissa. Nykyaikaisilla teknisillä ratkaisuilla saavutetaan myös erinomaisia lämpöteknisiä etuja.

Sisäpuolisia aurinkosuojia ovat mm. sälekaihtimet, puusälekaihtimet, pystylamellikaihtimet, screenkaihtimet, pliseekaihtimet, rulla-ja pimennysverhot, paneeliverhot ja laskosverhot.